Kvalitet
Objavljeno 22 oktobar, 2010

RPK_Valjevo

Integrišući osnovne zahteve standarda ISO 9001 i HACCP, uz istovremeno preciznu razradu specifičnih zahteva, različite asocijacije trgovaca su razvili i svoje standarde za osiguranje kvaliteta i bezbednosti proizvoda za svoje dobavljače.

Jedan od najpoznatijih standarda takve vrste je IFS - International food standard (Version 5), koji je razvila nemačko-francusko-italijanska asocijacija trgovaca, a primenjuju ga multinacionalne kompanije poput METRO, AUCHAN, GLOBUS, CARREFOUR i dr.

Opširnije...

Objavljeno 21 oktobar, 2010

pasteta

Paštete na tržištu su zadovoljavajućeg kvaliteta, ocena je trećeg uporednog ispitivanja i ocenjivanja kvaliteta pašteta koje je organizovao Pokret za zaštitu potrošača Beograd.

Za potrebe ovog ispitivanja na području Beograda 28. septembra uzorkovano je 20 proizvoda domaćih proizvođača. Mikrobiološka ispitivanja kvaliteta izvršena su u laboratorijama Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, a hemijska na Institutu za higijenu i tehnologiju mesa. Svi ispitani uzorci ispunjavaju odredbe važećeg pravilnika.

Opširnije...

Objavljeno 21 oktobar, 2010

regent_vino_aleksandrovic2

Na prestižnom takmičenju "Emozioni del Mondo: Merlot et Cabernet insieme", koje je po šesti put održano u Italiji, zemlji crvenih vina, podrum "Aleksandrović" iz Vinče kod Topole zabeležio je još jedan trijumf.

U konkurenciji od 202 vina iz 21 zemlje sveta, crveno vino "Regent" iz berbe 2007, osvojilo je zlatnu medalju. Nakon ovogodišnje bronze u Velikoj Britaniji i srebra u Austriji, "Regent" je pokazao i dokazao svoj pravi kvalitet među vrsnim italijanskim poznavaocima Merlot i Cabernet Sauvignon vina.

"Regent" sa Oplenačkog vinogorja karakteriše tamno crvena boja sa purpurnim odsjajem i izražajne arome kupina i borovnica.

Degustacija vina je obavljena 15. oktobra u dvorcu Castello degli Angelo, koji sa brda nadgleda mesto Carrobbio degli Angelo u zoni Bergama.

Objavljeno 21 oktobar, 2010

metro_subotica

Kompanija "Metro Cash&Carry" otvorila je juče distributivni centar u Subotici, šesti veleprodajni objekat ove vrste u Srbiji. Novi centar, vredan 15 mil EUR, obezbedio je posao za 180 stanovnika grada i okoline.

Distributivni centar na Segedinskom drumu ima ukupnu površinu od 10.500 m2 i 250 mesta za parking, a sagrađen je za nešto više od četiri meseca. Ovaj veleprodajni objekat profesionalnim kupcima ponudiće preko 20.000 prehrambenih i neprehrambenih artikala renomiranih stranih i domaćih proizvođača i dobavljača po povoljnim cenama i pomoći će malim i srednjim preduzećima iz Subotice i regiona da unaprede svoje poslovanje.

Opširnije...

Objavljeno 21 oktobar, 2010

 

Ministar poljoprivrede Saša Dragin potpisao je jučeu Sremskim Karlovcima ugovore sa predstavnicima 18 fakulteta i naučno-istraživačkih ustanova o pomoći od 2,1 mil EUR za projekte reforme poljoprivrede (STAR projekat). Korisnici bespovratne pomoći imaju obavezu da urade istraživanja koja će pomoći da se nove metode i tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji primene već od oktobra 2011. godine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Opširnije...

Objavljeno 20 oktobar, 2010

 

Cilj kursa je obuka polaznika za primenu ISO 22000 standarda. ISO 22000 standard je priznati međunarodni standard za sisteme bezbednosti hrane i on uključuje HACCP principe prema smernicama Codex Alimentarius CAC/RCP 1-1969, Rev. 4 (2003). Polaznici kursa će steći celovita teorijska i praktična znanja potrebna za uspešnu implementaciju ISO 22000 standarda. Po položenom kursu kandidati imaju mogućnost obavljanja konsultantskih poslova implementacije ISO 22000 standarda u firme i održavanja ISO 22000 standarda u svojim firmama. Obuka se sprovodi kombinacijom nastavnog i grupnog rada uz aktivno vežbanje na konkretnim primerima iz prakse. Po završetku svake vežbe rad se prezentuje po grupama.

Opširnije...

Objavljeno 20 oktobar, 2010

hrana_voce

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Saša Dragin izjavio je dana 16.10.2010. godine da je "Ujedinjeni protiv gladi" slogan kojim je ove godine obeležen 16.oktobar – Svetski dan hrane i da Svetska organizacija za hranu predviđa da se proizvodnja hrane mora povećati za 70% do 2050. godine, kako bi se nahranilo stanovništvo od oko procenjenih 9 milijardi ljudi.

Opširnije...

Objavljeno 20 oktobar, 2010

Najbolje_iz_Srbije

Ministartsvo trgovine i usluga u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i ekonomskim listom "Privredni pregled", objavili su javni poziv za učešće u akciji "Najbolje iz Srbije“, kako bi doprineli jačanju brendova i njihove pozicije na tržištu.

Nagrade i priznanja i ove godine biće dodeljene za robne i korporativne brendove u ukupno 16 kategorija. U okviru robnih brendova ocenjivaće se roba svakodnevne potrošnje – hrana, piće, hemija i kozmetika – zatim trajna potrošna dobra, proizvodna dobra i brend usluge, a biraće se i najbolji lokalni brend, najbolja trgovinska robna marka i najuspešnije uvođenje novog brenda.

Opširnije...

Objavljeno 20 oktobar, 2010

siepa_logo

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) raspisuje Konkurs za dodelu nagrade 
Izvoznik godine 2010

najboljim izvoznicima koji uspešno promovišu našu privredu u svetu. Po sedmi put SIEPA odaje priznanje dodelom nagrade za najbolje izvoznike u kategorijama:

  • NAJBOLJI IZVOZNIK GODINE,
  • NAJBOLJI NOVI IZVOZNI PROIZVOD - nagrada,
  • OSVAJANJE NOVOG IZVOZNOG TRŽIŠTA - nagrada,
  • NAJBOLJI IZVOZNIK u kategoriji malih i srednjih privrednih društava - nagrada,
  • NAJBOLJI IZVOZNIK u kategoriji društveno odgovornog poslovanja.

Opširnije...

Objavljeno 19 oktobar, 2010

IIPPlogo-Institutzaistrazivanja_110209

Institut za istraživanja i projektovanja u privredi organizuje seminar "Kako se pripremiti za sertifikaciju", na Zlatiboru u periodu od 04. do 06. novembra 2010. godine.

Sve veći broj firmi je sertifikovan i radi po ISO standardima, jer sertifikacija, između ostalog, omogućava da unapredite poslovanje i organizaciju firme, da uspešnije konkurišete na tenderima, da postignete bolji kvalitet, cene i nivo zadovoljstva Vaših klijenata.

Cilj ovog seminara je da Vas upozna sa postupkom pripreme za konačno dobijanje sertifikata i njegovo očuvanje u godinama koje slede.

Opširnije...

Oni će Vas oceniti

Konkurs za saradnike

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet