Kvalitet

Međunarodni dan akreditacije 2017.

wad 2017 poster19. juna 2017. godine obeležava se Međunarodni dan akreditacije na globalnom nivou, kao datum koji su zajednički ustanovili Međunarodni forum za akreditaciju (IAF) i Međunarodna organizacija za akreditaciju laboratorija (ILAC), kako bi javnost saznala više o značaju akreditacije.

 

Ovogodišnja tema proslave Međunarodnog dana akreditacije glasi „Akreditacijom do poverenja u oblasti građevinarstva“. Kako bi se na što bolji način objasnila akreditacija i promovisalo korišćenje akreditovanih usluga ocenjivanja usaglašenosti najznačajnije međunarodne organizacije u ovoj oblasti (IAF, ILAC, ISO i IIOC) su izradile vebsajt http://www.publicsectorassurance.org/topic-areas/construction, gde se na konkretnim primerima može videti kako akreditacija i ocenjivanje usaglašenosti može da pomogne sektoru građevinarstva.

Na sajtu su predstavljeni primeri iz celog sveta koji pokazuju kako javni sektor u raznim oblastima ostvaruje koristi od stalne primene akreditacije kao modernog sredstva koje pomaže rad vlade i zakonodavaca, a obuhvaćene su sledeće oblasti: građevina, kriminal i bezbednost, privredni razvoj, državna uprava, energetika, zaštita životne sredine, bezbednost hrane i poljoprivreda, zdravlje i bezbednost, zdravstvena zaštita, proizvodi i usluge, trgovina.

ILAC MCC i IAF CMC komitet za komunikacije i publikacije priredili su i ove godine promotivni film o značaju akreditacije u oblasti građevinarstva, što je i ovogodišnja tema proslave.

 

 

 

Izvor: www.ats.rs

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet