Kvalitet

Održan okrugli sto o nacrtu međunarodnog standarda ISO/DIS 45001

06.07.2017. okrugli stoU Institutu za standardizaciju Srbije 4.7.2017. godine održan je okrugi sto pod nazivom: „Predstavljanje nacrta međunarodnog standarda ISO/DIS 45001 Sistemi menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu - Zahtevi sa uputstvom za korišćenje“.

 

Komisija za standarde i srodne dokumente Instituta KS CASCO, Ocenjivanje usaglašenosti i menadžment kvalitetom, aktivno je učestvovala u razvoju ovog međunarodnog standarda, te je Mirjana Mirković Đorđević, sekretar ove komisije prezentovala dosadašnji razvoj na preuzimanju OHSAS 18001 u ISO standard za Sisteme menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu.

Branislava Milovanov, predsednik komisije KS CASCO prošla je kroz suštinske izmene u odnosu na SRPS OHSAS 18001:2008, prikazala je strukturu nacrta standarda ISO/DIS 45001, kao i primedbe koje je dala komisija KS CASCO na ISO/DIS 45001.

S obzirom na to da je odziv na poziv Instituta na ovaj okrugli sto bio veliki, kroz diskusiju sa prisutnima na okruglom stolu došlo se do još primedbi koje će biti objedinjene i poslate ISO-u do 7.jula 2017. godine do kada traje javna rasprava na nacionalnom nivou.

 

 

Izvor: iss.rs

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet