logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Najava CEN-ovih radionica iz oblasti odbrane i bezbednosti

 

Dokument je namenjen svim učesnicima u upravljanju krizama i katastrofama koji putem društvenih mreža šalju upozorenja, pozive na akciju i informacije široj javnosti. Planirani dogovor sa radionice se ne odnosi na komunikaciju i razmenu informacija između organizacija za upravljanje krizama (npr. hitne službe, nacionalne vlasti, lokalne vlasti, itd.) i ne identifikuje unapred postavljene poruke ranog upozorenja ili njihov izgled.

Početni sastanak će se održati u ponedeljak, 21. marta 2022. godine, od 9:30 do 11:30 časova onlajn.

Zahteve za učešće na radionici ili komentare na plan projekta slati do 17. marta 2022. godine na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Molimo koristite formular za komentare ispod.

Preuzmite dokumente:

 

 

CEN-ov sporazum sa radionice na tu temu „Upravljanje kriznim situacijama – Brza procena štete na zgradama i protokol upozorenja“

Planirano je da CEN-ov sporazum o radionici (CWA) uspostavi okvir za brzu procjenu štete na zgradama i da se nalaze procjene/upozorenja pošalju centrima za upravljanje krizama zaduženim za komandu i kontrolu.

Rezultati radionice poslužiće:

  • službenici za bezbednost kritične infrastrukture koji podležu proceni štete
  • službena lica organa da se obaveste o oštećenim objektima radi koordinacije intervencija i
  • proizvođači i programeri sistema komandovanja i upravljanja.

Potrebna je tačna i brza procena štete na zgradama u oblasti pogođenoj katastrofom (zemljotres, cunami, požar, poplava, itd.) da bi se odredili prioriteti među merama spasavanja. Dakle, potreban nam je zvanično prihvaćen način opisivanja štete koji će poboljšati efikasnost organa civilne zaštite. Ova potreba je delimično povezana sa operativnom obavezom pružanja informacija o šteti od katastrofa velikom broju javnih službi koje se bave aktivnostima ublažavanja, intervencija i spasavanja.

Planirani CWA će se zasnivati na metodologijama za tačno i brzo praćenje stanja/oštećenja objekata koje su primenjene nakon katastrofe od strane organa civilne zaštite i službenika za obezbeđenje infrastrukture. Izradiće se smernice i protokoli u kojima će se detaljno definisati proces brze identifikacije i karakterizacije oštećenja na elementima konstrukcije nakon katastrofe i zvanično definisan način razmene informacija o šteti.

Inauguracioni sastanak će se održati u utorak, 22. marta 2022. godine, od 9.30 do 23.30 časova.

Zahtjeve za učešće na radionici ili komentare na plan projekta slati do 20. marta 2022. gđi Speranti Stomff, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Molimo koristite formular za komentare ispod.

Preuzmite dokumente:

 

1 Zahtevi za učešće na radionici i komentari na plan projekta pristigli nakon isteka roka ne moraju se razmatrati. Kada se uspostavi, radionica će odlučiti da li će primljeni komentari biti razmotreni u nekom trenutku.

 

CEN-ov sporazum sa radionice na tu temu „Program osnovne obuke o CBRN bezbednosti za hitne službe i medicinsko osoblje, uključujući osoblje prvog poziva“

Planirani CEN sporazum o radionici će definisati usaglašeni nastavni plan i program za obuku iz oblasti hemijske, biološke, radiološke i nuklearne bezbednosti (CBRN) koji će primenjivati i ocenjivati institucije za obuku u vanrednim situacijama u Evropi. Uzeće u obzir potrebe ljudi u praksi i imaće modularnu strukturu tako da nacionalne organizacije mogu da je nadograđuju na osnovu sopstvenih primera, procedura i iskustava.

Planirani CEN sporazum sa radionice namenjen je hitnim službama i medicinskom osoblju u svim zemljama članicama EU.

Inauguracioni sastanak će se održati u utorak, 5. aprila 2022. godine, od 13:00 do 15:00 časova onlajn.

Zahteve za učešće na radionici ili komentare na plan projekta poslati 1. aprila 2022. godine na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Molimo koristite formular za komentare ispod.

Preuzmite dokumente:

 

 

Izvor: hzn.hr