logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Zaštita podataka o ličnosti – standardi, evropska regulativa, zakonodavstvo i izazovi u praksi - ISS

Zaštita podataka o ličnosti – standardi, evropska regulativa, zakonodavstvo i izazovi u praksi 


 

Datum: 09.04.2024.

Trajanje: jednodnevna obuka

Seminar se održava 9. aprila 2024. uživo u prostorijama Instituta za standardizaciju, Stevana Brakusa 2, Banovo brdo, Beograd.

Svrha seminara je da učesnike upozna sa osnovnim pojmovima vezanim za privatnost i zaštitu podataka o ličnosti, kao i mestu zaštite podataka o ličnosti u standardima (ISO/IEC 29100, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27701, ISO/IEC 27018)

Kome je namenjen seminar?

Seminar je namenjen svima koji su u svojim organizacijama zaduženi za zaštitu podataka o ličnosti, rukovodiocima organizacija, HR menadžerima, osobama zaduženim za sisteme menadžmenta.

Posebno će biti istaknute sledeće teme:

Na seminaru se govori o Evropskoj regulativi o zaštiti podataka o ličnosti – Uredba 2016/679 i Direktiva 2016/680 , kao i o Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije (SGRS br. 87/2018).

Učesnici će se upoznati i sa izazovima u primeni regulative i zakonodavstva u različitim oblastima (korporacijske mreže, zdravstvo, prosveta, radno zakonodavstvo) i iskustvima iz sudske prakse u Srbiji.

Kraj seminara predviđen je za ilustraciju primene zaštite podataka o ličnosti na primeru konkretne organizacije.

Predavači:

Dr Radoslav Raković, Služba IMS Energoprojekt Entel a.d. Beograd, redovni član i potpredsednik Inženjerske akademije Srbije (IAS), sekretar Odeljenja za elektrotehniku i računarsko inženjerstvo IAS i direktor Instituta IAS

Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, Institut za standardizaciju Srbije (ISS), višegodišnji menadžer za bezbednost informacija u ISS, proveravač za QMS i ISMS.

Posebna pogodnost vezana za ovaj seminar jeste to što materijal uključuje i uslugu onlajn čitanja serije standarda: SRPS ISO/IEC 27701:2019 (u trajanju od 5 dana), što znatno olakšava praćenje obuke.

Naknada za učešće na seminaru iznosi 15.300,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja i potvrdu o pohađanju seminara.

Seminar se održava 9. aprila 2024. godine u Institutu za standardizaciju Srbije i traje od 09 h do 16:00 h.

Možete se prijaviti ovde.

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-390, 011/3409-340 ili imejl:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.