logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Tumačenje zahteva standarda za sistem menadžmenta kvalitetom SRPS ISO 9001:2015 i preporuke za njegovu primenu - ISS

Tumačenje zahteva standarda za sistem menadžmenta kvalitetom SRPS ISO 9001:2015 i preporuke za njegovu primenu 


 

Datum: 16.04.2024.

Trajanje: jednodnevna obuka

 

Obuka posvećena tumačenju zahteva standarda SRPS ISO 9001:2015 kao i preporukama za primenu tih zahteva održava se 16. aprila 2024. godine, u formi vebinara i pruža mogućnost učesnicima da steknu znanja, zahvaljujući kojima će unaprediti i olakšati primenu sistema menadžmenta kvalitetom (QMS) u svojim organizacijama.

Ovaj vebinar je koncipiran tako da bude od koristi i učesnicima koji su već upoznati sa standardom i koji žele da poboljšaju QMS, pružajući im priliku za diskusiju o problemima u tumačenju pojedinih zahteva standarda sa kojima se sreću u praksi, kao i onima koji se tek upoznaju sa standardom i kojima su potrebna objašnjenja u primeni ovog standarda.

Uz konkretne primere za ispunjavanje zahteva standarda SRPS ISO 9001:2015 učesnici će kroz niz vežbi imati priliku da praktično primene stečeno znanje o principima QMS-a i na svojim radnim mestima.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen svim organizacijama koje su sertifikovane prema ISO 9001:2015 ili uvode sistem menadžmenta kvalitetom u svoje organizacije, a naročito predstavnicima rukovodstva za sistem menadžmenta kvalitetom, predstavnicima rukovodstva za druge sisteme (EMS i OHSAS), menadžerima kvaliteta ili drugih sistema menadžmenta, kao i svima koji se bave QMS-om.

Biće obrađene sledeće teme:

– hronologija i razvoj ISO 9001,

– osnove QMS-a i procesnog pristupa,

– termini i definicije,

– svrha i koristi od Priloga SL iz ISO/IEC Direktiva, Deo 2,

– ključni koncepti, principi i struktura ISO 9001,

– tumačenje zahteva sa akcentom na: definisanje konteksta i zainteresovanih strana organizacije, liderstvo, menadžment rizicima, merenje ciljeva i upravljanje promenama, komunikaciju i svest, interne provere, neusglašenosti, i drugo.

Posebna pogodnost vezana za ovaj vebinar jeste to što materijal za obuku uključuje i i uslugu onlajn čitanja standarda SRPS ISO 9001:2015 i SRPS ISO 9000:2015 (u trajanju od 5 dana), što znatno olakšava praćenje obuke.

Predavači:

Mr Mirjana Mirković-Đorđević, rukovodilac Odeljenja za hemijske tehnologije, poljoprivredu, šumarstvo, bezbednost, životnu sredinu i opšte standarde u ICC-u, sekretar Komisije CASCO, proveravač za QMS

Ksenija Stojičić, službenik za odnose sa javnošću i marketing u Odeljenju za prodaju, marketing i edukaciju u ISS-u, proveravač za QMS

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 12.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda SRPS ISO 9001:2015 (u trajanju od 5 dana) i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko ZOOM aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Vebinar se održava održava se 16. aprila 2024. godine i traje od 9 h do 16:00 h.

Prijavite se ovde.

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.