logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Kvalitet je kamen temeljac svakog poslovanja

Principi i metode unapređenja kvaliteta mogu pomoći organizacijama da se brzo i efikasno pozabave nerazdvojivim neefikasnostima, omogućavajući im da brže, ekonomičnije i održivije ispune promjenljiva očekivanja kupaca od svojih konkurenata.

Opširnije...

Održana obuka: ISO/IEC 17021, Ocjenjivanje usaglašenosti - Zahtjevi za tijela koja obavljaju provjeru i sertifikaciju sistema menadžmenta

U okviru IPA Projekta finansiranog iz EU IPA Godišnjeg akcionog programa za 2020. godinu, u periodu od 16. do 20. oktobra 2023. godine, organizovana je četvorodnevna obuka za zaposlene Instituta za standardizaciju Crne Gore i njegove saradnike na temu ISO/IEC 17021-1:2018 Ocjenjivanje usaglašenosti - Zahtjevi za tijela koja obavljaju provjeru i sertifikaciju sistema menadžmenta - Dio 1: Zahtjevi (u okviru projektne podaktivnosti 2.3.5).

Opširnije...

Primjena ESG standarda u bankarstvu od velikog značaja

Sve zemlje regiona imaju dobar tržišni potencijal, a primjena ESG standarda u bankarstvu je od velikog značaja, poručeno je sa panela "Izazovi održivih finansija" koji je održan u okviru prve međunarodne konferencije "Montenegro Financial Markets" koju je organizovala Komisija za tržište kapitala Crne Gore.

Opširnije...

Održan seminar u okviru IPA 2020 projekta

U periodu od 8.02. do 9.02.2023. godine održan je dvodnevni seminar na temu "Prikaz stanja u oblasti evropske standardizacije", koji je prvi od šest planiranih podaktivnosti za Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) u okviru projekta IPA 2020,

Opširnije...

Halal proizvodi obogatiće ponudu Crne Gore

Otvaranjem za nova tržišta Saudijske Arabije i Egipta, sertifikovanje restorana, kao i proizvoda koji se koriste u pripremi halal hrane, Crna Gora će obogatiti ponudu turistima sa pomenutih tržišta, kazao savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije (NTO) Amel Dedeić.

Opširnije...

Spriječen uvoz 300 tona nebezbjednog voća i povrća

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u prethodna tri mjeseca sa granice je vratila ili uništila blizu 300 tona voća i povrća, kod kojeg je najčešće bio zabilježen povišen nivo pesticida ili drugih materija koje mogu ugroziti zdravlje potrošača.

Opširnije...