logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Održan seminar u okviru IPA 2020 projekta

U periodu od 8.02. do 9.02.2023. godine održan je dvodnevni seminar na temu "Prikaz stanja u oblasti evropske standardizacije", koji je prvi od šest planiranih podaktivnosti za Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) u okviru projekta IPA 2020,

Opširnije...

Halal proizvodi obogatiće ponudu Crne Gore

Otvaranjem za nova tržišta Saudijske Arabije i Egipta, sertifikovanje restorana, kao i proizvoda koji se koriste u pripremi halal hrane, Crna Gora će obogatiti ponudu turistima sa pomenutih tržišta, kazao savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije (NTO) Amel Dedeić.

Opširnije...

Najava obuka - ISME

Standardizacija i standardi su simboli i alati podrške redu i uređenosti. Takođe, oni su tehnike i mehanizmi koji promovišu međunarodnu usaglašenost i povjerenje. Bez primjene standarda nema evropskih integracija.

Opširnije...

Spriječen uvoz 300 tona nebezbjednog voća i povrća

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u prethodna tri mjeseca sa granice je vratila ili uništila blizu 300 tona voća i povrća, kod kojeg je najčešće bio zabilježen povišen nivo pesticida ili drugih materija koje mogu ugroziti zdravlje potrošača.

Opširnije...