logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Javni poziv

Program stručne prakse namijenjen je nezaposlenim licima koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanja za koja su stekla određenu vrstu i stepen stručne spreme, a radi osposobljavanja za samostalni rad i polaganje pripravničkog, odnosno stručnog ispita, u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca.

Opširnije...

VIII Balkanska konferencija o standardizaciji

Institut za standardizaciju Crne Gore u saradnji sa opštinom Tivat će u periodu od 30. septembra do 02. oktobra 2019. godine biti domaćin VIII Balkanske konferencije o standardizaciji koju će svečano otvoriti ministarka ekonomije gospođa Dragica Sekulić, a koja će se održati u Tivtu.

Opširnije...

Novi MEST

U junu 2019. godine Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) donio je nove crnogorske standarde i srodna dokumenta.

Opširnije...

Jedan od ciljeva IKT strategije pravosuđa Crne Gore uvođenje ISO/IEC 27001

Jedan od ciljeva IKT strategije pravosuđa Crne Gore (2016-2020), koja je usvojena u junu 2016. godine, jeste uvođenje međunarodnog standarda ISO/IEC 27001 čime se specifikuju zahtevi za uspostavljanje, primenu, rad, praćenje, preispitivanje, održavanje i poboljšavanje ISMS - sistema menadžmenta bezbednošću informacija unutar konteksta ukupnih poslovnih rizika u pravosudnim organima Crne Gore.

Opširnije...

Javna rasprava br. 5/2019

U skladu sa regulativom i Planom i programom rada, Institut za standardizaciju objavljuje sinhronizovanu javnu raspravu za nacrt crnogorskog standarda/srodnog dokumenta (br. 5/2019), koja je počela 18.04.2019. i trajaće do 17.06.2019.

Opširnije...

Potpisan Sporazum o saradnji sa Opštinom Tivat

Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) i Opština Tivat imaju obostrani interes da uspostave i razvijaju međusobnu saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, a naročito u pripremi i realizaciji projekata usmjerenih na unapređenje stanja u oblastima standardizacije, odnosno sistema lokalne samouprave, kao i onih koji imaju za cilj jačanje institucionalnih kapaciteta potpisnica, saopštili su direktor ISME, Perica Turković, i predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac.

Opširnije...

Podgorica dobila prvi "zeleni" hotel

U okviru Programa podsticajnih mera u oblasti turizma za 2018/2019. godinu, koji realizuju Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, hotel Fobra dobitnik je Ekološke oznake Evropske unije - EU Ecolabel, kao prvi smeštajni objekat u Podgorici koji je dobio ovo značajno priznanje za održivo poslovanje.

Opširnije...

Javna rasprava br. 1/2019

U skladu sa regulativom i Planom i programom rada, Institut za standardizaciju objavljuje sinhronizovanu javnu raspravu za nacrt crnogorskog standarda/srodnog dokumenta (br. 1/2019), koja je počela 17.01.2019. i trajaće do 18.03.2019.

Opširnije...

Cetinjani zaštitili pršut

Crnogorski pršut“ novi je, peti po redu, zaštićeni proizvod u Crnoj Gori saopštila je PR služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ove države.

Opširnije...