logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Dan inženjera Republike Hrvatske

Hrvatski inženjerski savez (HIS) s ponosom obilježava 146 godina svoga djelovanja tradicionalnom manifestacijom "Dan inženjera", koja će se održati 29. veljače i 1. ožujka 2024. godine na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska 23.

Opširnije...

RvA – HAA radionica o EU CC shemi

U okviru projekta “Capacity building of Croatian Accreditation Agency for development of accreditation scheme to support Cybersecurity Act, sufinanciranog europskim sredstvima iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility – CEF), 31. siječnja 2024. održana je radionica za zaposlenike HAA i stručnjake u području kibersigurnosne certifikacije.

Opširnije...

Zašto je studentima važna normizacija?

Norme izrazito utječu na društvo i pridonose sigurnosti svakodnevnog života, a znanje o normama i normizaciji donosi mnogobrojne koristi za tržište rada.Mladi također mogu unijeti svježinu i odvažnost u radu te u normizaciju donijeti nova, digitalna znanja i vještine.

Opširnije...

Treći Halal Business Forum Hrvatska

Halal Business Forum je dvodnevni događaj koji 2. i 3. oktobra 2023. u Zagrebu okuplja profesionalce iz trgovine, proizvodnje, finansija, IT-a, prodaje i turizma kako bi istražili nove poslovne mogućnosti u oblasti halala.

Opširnije...

Izdan katalog hrvatskih HALAL proizvođača

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u partnerstvu sa Centrom za certificiranje halal kvalitete izdalo je katalog proizvođača koji su nositelji oznake halal kvalitete u Hrvatskoj s ciljem podrške domaćim poduzećima pri izlasku na strana tržišta kao i stranim tvrtkama-dobavljačima koji traže partnere proizvođače.

Opširnije...

Homologacija motornih vozila

Glavni cilj zakonodavstva o homologaciji vozila je osigurati da nova vozila koja su stavljena na tržište i u uporabu osiguraju visoku razinu sigurnosti i zaštite okoliša, uključujući određene dijelove i opremu koja se ugrađuje nakon stavljanja vozila na tržište.

Opširnije...