logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Održana konferencija 22. Bureau Veritas dani

Od 16.-18.10.2019.u Umagu u Hotelu Meliá Coral održani su 22. Bureau Veritas dani. 145 sudionika ovogodišnje konferencije je sudjelovalo na predavanjima i radionicama čija je programska okosnica bila Održivi razvoj i kibernetička sigurnost.

Opširnije...

Bespovratna sredstva za ISO 9001 i EMAS

Kako bi smanjili financijske troškove koji nastaju kod uvođenja sustava ISO 9001 i EMAS za potrebe ukidanja statusa otpada možete se prijaviti na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i slične norme) koji se prijavljuje putem sustava eFondovi.

Opširnije...

Gligora osvojila čak 8 medalja na World Cheese Awards, nagrađen i sir sa senfom

Na ovogodišnjem natjecanju World Cheese Awards, ovog puta održanog u Bergamu u Italiji, u ogromnoj konkurenciji rekordno prijavljenih 3804 sira iz cijelog svijeta, Sirana Gligora s otoka Paga je osvojila čak osam medalja; četiri zlata (Paški sir, Likotin afiniran u maraski, Kolan afiniran u maslini, Kravlji sir iz luga), dva srebra (Likotin afiniran u maraski, sir sa senfom) te dvije bronce (Žigljen i Liburjan).

Opširnije...

HACCP radionica za voditelje HACCP tima

Odjel za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore kao dio Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom organizira besplatnu dvodnevnu HACCP radionicu koja će se održati 18. i 19. rujna, od 10 do 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Rooseveltov trg 2, u Zagrebu.

Opširnije...

Ledo pretočio namaz u sladoled - Lino Lada najbolja na svijetu

International Ice Cream Consortium Ledin sladoled Lino Lada proglasio je najboljim na svijetu. Stručnjake na natjecanju u Švedskoj oduševio je, kako su priopćili iz Leda, jedinstven oblik ovog sladoleda, inovativni mekani preljev, a presudilo je što je namaz Lino Lada uspješno prenesen na sladoled.

Opširnije...

EA re-evaluacija HAA

U tjednu od 23.-27. rujna 2019. Europska organizacija za akreditaciju (EA) provela je redovnu re- evaluaciju Hrvatske akreditacijske agencije (HAA) nakon četiri godine, u svrhu zadržavanja statusa HAA kao potpisnice multilateralnog sporazuma o akreditaciji (EA MLA) u području akreditacije ispitnih laboratorija, uključujući medicinske laboratorije, umjernih laboratorija, certifikacijskih tijela za proizvode, osoblje i sustave upravljanja, inspekcijskih tijela te verifikatora stakleničkih plinova.

Opširnije...

HZN e-Glasilo br. 7 - 2019

Hrvatski zavod za norme objavio je HZN e-Glasilo br. 7-2019 i novi oglasnik za normativne dokumente u kojima donosi nove informacije iz svijeta normizacije.

Opširnije...

HZN e-Glasilo br. 6 - 2019

Hrvatski zavod za norme objavio je HZN e-Glasilo br. 6-2019 i novi oglasnik za normativne dokumente u kojima donosi nove informacije iz svijeta normizacije.

Opširnije...

Dvanaesti stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj

U organizaciji Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poljoprivrede, u četvrtak, 4. srpnja, u vijećnici Hrvatske gospodarske komore održat će se 12. stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj – Sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane.

Opširnije...

Akreditacija: Dodavanje vrijednosti opskrbnim lancima

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana akreditacije pozivamo Vas na radni skup Akreditacija: Dodavanje vrijednosti opskrbnim lancima koji će održati 7. lipnja 2019. godine od 9.00 do 13.00 sati u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Kino dvorana (istočni ulaz).

Opširnije...

Obavijest umjernim laboratorijima

Obavještavamo akreditirane umjerne laboratorije da je izdano 3. izdanje upute za procjenu mjerne nesigurnosti umjeravanja mjerila obujma gravimetrijskom metodom, EURAMET No. 19, Version 3.0 (09/2018), Guidelines on the Determination of Uncertainty in Gravimetric Volume Calibration.

Opširnije...

19. Hrvatska konferencija o kvaliteti

Hrvatsko društvo za kvalitetu poziva vas na 19. Hrvatsku konferenciju o kvaliteti i 10. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu, koji će se održati od 15. do 18. svibnja 2019. u hotelu Punta u Vodicama.

Opširnije...

HZN e-Glasilo br. 4 - 2019

Hrvatski zavod za norme objavio je HZN e-Glasilo br. 4-2019 i novi oglasnik za normativne dokumente u kojima donosi nove informacije iz svijeta normizacije.

Opširnije...