logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Intervju sa Marinkom Ukropinom, generalnim direktorom SGS za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Crnu Goru - ekapija.com

Kao lider u svetu u pružanju usluga za zaštitu životne sredine, sa mrežom laboratorija u blizu 140 zemalja, kompanija SGS, nudi ispitivanje, uzorkovanje, kontrolisanje, sertifikaciju, verifikaciju i sveobuhvatan spektar stručnih rešenja. O ovoj temi razgovarali smo sa Marinkom Ukropinom, generalnim direktorom SGS za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Crnu Goru. /Intervju preuzet sa portala eKapija.com/

Opširnije...

Intervju sa Biljanom Marković, direktorkom razvoja i kvaliteta Industrije mesa Carnex - blic.rs

Tradicija dobre hrane se u Srbiji podrazumeva, ali napraviti kvalitetnu hranu za 21. vek? Razgovarali smo sa Biljanom Marković, Direktorkom razvoja i kvaliteta Industrije mesa Carnex. Biljana, za koju je rad u ovoj kompaniji porodična tradicija, od pozicije tehnologa je napredovala do važne funkcije u jednoj od najuspešnijih domaćih prehrambenih kompanija. (intervju preuzet sa blic.rs)

Opširnije...

Intervju sa Majom Pešić, konsultantom i auditorom menadžment sistema - jednom od 3 žene u svetu ocenjivača ISO/TS 16949 standarda

PK: Poštovana Majo, dobrodošli u ovaj intervju. Za početak bi Vas pitali kako ste ušli u svet menadžment sitema?

MP: Rad na menadžment sistemima sam počela u firmi Qualitas Education iz Kragujevca. Prva saradnja sa sertifikacionom kućom Quality Austria (u daljem tekstu: QA), za koju sada radim kao Freelance auditor/ocenjivač, je takođe počela u to vreme.

Opširnije...

Intervju sa Ivanom Pribićevićem, direktorom Sektora za strategiju i razvoj Zavoda za udžbenike

PK: Vaše ukratko predstavljanje?

IP: Završio sam FON – Fakultet organizacionih nauka, smer Upravljanje kvalitetom. Na istom smeru sam završio i master. Sad sam na doktorskim studijama na FONu, druga godina. U međuvremenu sam zavšio i master na Fakultetu političkih nauka – Međunarodna politika, to je bilo jedno novo iskustvo za mene i drago mi je što sam se odlučio na taj potez.

Opširnije...

Intervju sa Vladom Simićem, vlasnikom konsultantske kuće Euroquality Group

PK: Za početak, možete li da se predstavite i kažete nešto o Vašem iskustvu sa menadžment sistemima?
VS: Nakon završetka Tehnološkog fakulteta u Beogradu, prvih 20 godnina radnog staža proveo sam u nekoliko Organizacija u osnovi baveći se poslovima unapređenja kvaliteta,upravljanja razvojnim projektima,investicijama i opštim menadžmentom.

Opširnije...

Intervju sa Nikolom Ljubičićem, konsultantom i ocenjivačem za sisteme menadžmenta

PK: Za početak, predstavite se nama i čitaocima.
NLJ: Moje ime je Nikola Ljubičić i diplomirani sam inženjer organizacionih nauka - odsek za Upravljanje kvalitetom. Trenutno sam zaposlen u firmi IMS KONSALTING kao konsultant za sisteme menadžmenta. Osim toga, vodeći sam ocenjivač za sistem menadžmenta kvalitetom u sertifikacionom telu Certification International sa sedištem u Velikoj Britaniji i u našem domaćem sertifikacionom telu Global Cert International.

Opširnije...

Intervju sa Vesnom Teodorović, menadžerom upravljanja kvalitetom u kompaniji Neoplanta

PK: Vaše ukratko predstavljanje (obrazovanje, radno iskustvo, iskustvo u oblasti upravljanja kvalitetom)
VT: Zovem se Vesna Teodorović, a rođena sam1983. godine. Završila sam industrijsko inženjerstvo na Fakultetu tehničkih nauka, smer Informaciono komunikacioni sistemi. Nakon fakulteta sam, zbog trudnoće, napravila pauzu od godinu dana. Prvi posao sam dobila u Neoplanti, gde sam kao Koordintor servisa kupaca upoznala kompaniju sa aspekta saradnje sa kupcima, s jedne strane i sa proizvodnjom, sa druge strane.

Opširnije...

Intervju sa prof.dr. Mladenom Đurićem, profesorom FON-a i šefom delegacije Srbije u ISO / TC 260 HR menadžment

PK: Poštovani profesore, dobrodošli u ovaj intervju. Za početak, kako biste opisali Vašu delatnost?

MĐ: Hvala na pitanju kao i na pozivu. Vezano za moju delatnost, tu bih se osvrnuo najpre na "svet standardizacije" - vi ga jako dobro na svom portalu nazivate "svetom sistema menadžmenta" ili kako još imamo običaj da kažemo "standardizovanih sistema menadžmenta".

Opširnije...