logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Objavljen izvorni standard za instalacijske kablove

Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine putem Tehničkog komiteta BAS/TC 30, Električni kablovi, izradio je izvorni standard za instalacijske kablove nazivnog napona 300/500 V BAS 1058:2022,  Instalacijski kablovi s PVC izolacijom i PVC plaštom, nazivnog napona 300/500 V.

Opširnije...

Poziv za učešće u javnim konsultacijama

U skladu s Odlukom o postupku srednjoročnog planiranja, praćenja i izvještavanja u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, broj 62/14), Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine pripremio je Prijedlog izvještaja o sprovođenju Srednjoročnog plana rada Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine za period 2020–2021. godina.

Opširnije...

Predstavljen Vodič za sigurno rukovanje hranom u ugostiteljstvu i avanturističkom turizmu

Vodič za sigurno rukovanje hranom u ugostiteljstvu i avanturističkom turizmu, čiji je cilj osiguravanje odgovarajućih zdravstvenih i sigurnosnih standarda za građane i posjetitelje Bosne i Hercegovine, predstavljen je 13. prosinca 2021. godine, u organizaciji Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u Sarajevu.

Opširnije...

Poziv za učešće u javnim konsultacijama

U skladu s Odlukom o postupku srednjoročnog planiranja, praćenja i izvještavanja u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, broj 62/14), ISBiH pripremio je Prijedlog srednjoročnog plana rada Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine za period 2022–2024. godine.

Opširnije...

Završeni „Dani kvaliteta u zdravstvu u FBiH 2021“

Dani kvaliteta u zdravstvu u FBiH“ u organizaciji Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) održavaju jednom godišnje u formi simpozija i predstavljaju godišnji pregled aktivnosti AKAZ-a i dešavanja iz oblasti poboljšanja kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga.

Opširnije...

Standard BAS EN 13659:2021 usvojen metodom prijevoda

Treće izdanje bosanskohercegovačkog standarda BAS EN 13659:2021, Grilje, kapci i vanjske žaluzine - Zahtjevi u pogledu osobina uključujući sigurnost, usvojeno je metodom prijevoda putem Tehničkog komiteta BAS/TC 60, Vrata i prozori, Instituta za standardizaciju BiH.

Opširnije...