logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Savox iz Milića uvođenjem CE znaka planira jači prodor na inostrano tržište

U okviru projektnih aktivnosti i redovnog obilaska članica, predstavnica Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine posjetila je kompaniju iz sektora drvne industrije Savox d.o.o. Milići. Tokom posjete, predstavljeni su proizvodni kapaciteti, asortiman proizvoda i planovi za naredni period.

 

Kompanija Savox d.o.o. učestvuje u projektu "Priprema MSP za uvođenje standarda kvalitete u MSP s ciljem internacionalizacije preduzeća", koji implementira Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH u okviru projekta "Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH2EU – SBA u BiH2EU" koji implementira Eda - Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, a finansira Švedska. Kompanija Savox je izvozno orijentisana, a cilj joj je da poveća svoje učešće na ino tržištu. Bavi se proizvodnjom montažnih kuća, drvene i alu stolarije, paleta, peleta i rezane građe.

Kompanija ima potrebu za uvođenjem CE znaka te se iz tog razloga prijavila za podršku Komore i učešće u šprojektu "Pripremu MSP za uvođenje standarda kvalitete u MSP s ciljem internacionalizacije preduzeća".

Uvođenjem CE znaka za finalni proizvod – komponente/dijelove montažnih kuća, ova kompanija očekuje postizanje dobre konkurentnosti na ino tržištu, saradnju sa novim ino partnerima i povećanje ino i ukupne prodaje. Takođe, očekuju i mogućnost ravnopravne kooperantske saradnje sa ino firmama, poboljšanje kvaliteta proizvoda te usklađivanje fabričke kontrole proizvodnje sa zahtjevima relevantnih standarda.

 

 

Izvor: ekapija.com