logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Fine Food dobio certifikat Halal kvaliteta

Okončanim postupkom Halal certificiranja, kojom su obuhvaćeni svi proizvodni pogoni Fine Fooda, ukupna Halal ponuda te kompanije proširena za oko 130 novih pekarskih i slastičarskih polugotovih i gotovih proizvoda.

 

Kompanija Fine Food d.o.o. Sarajevo uspješno je okončala postupak halal certifiicranja shodno zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvaliteta.

Okončanim postupkom halal certificiranja, kojom su obuhvaćeni svi proizvodni pogoni Fine Fooda, ukupna halal ponuda te kompanije proširena za oko 130 novih pekarskih i slastičarskih polugotovih i gotovih proizvoda.

“Nakon dobijenih ISO i HACCAP certifikata, certifikatom halal kvalitete smo zaokružili ovaj za kompaniju izuzetno važan proces, u kojem smo dobili konačne potvrde za kvalitet Fine Food proizvoda.

Naši kupci su sada u potpunosti sigurni da ćemo za tržište proizvesti i plasirati isključivo one proizvode koji prolaze kroz stroge mjere kontrole kvaliteta“, saopćeno je iz Fine Fooda povodom dobijanja halal certifikata.

U saopćenju se podsjeća i da je Fine Food, kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka pandemije reorganizirala svoje poslovanje i, prema preporukama Vlade FBiH i Kriznog štaba, radi zaštite kupaca pokrenuo kućnu dostavu svih artikala iz proizvodnog asortimana, koji uključuje gotova jela, peciva, hljebove i kolače.

“Fine Food ponuda je dostupna na području cijelog grada Sarajeva, zahvaljujući odlično razvijenoj internoj logistici i organizaciji, te u saradnji sa platformom Donesi.com.

Kompanija je uključena i u dobrotvorne akcije u zajednici u kojoj posluje kroz donacije u hrani i proizvodima“, napominje se u saopćenju Fine Fooda.

 

 

Izvor: business-magazine.ba