logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

GIZ radionica: ”Rezultati procjene usklađenosti električnog i mašinskog sektora CG sa EU regulativom”

Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma i Privrednom komorom Crne Gore, organizovalo je radionicu pod nazivom ’’Rezultati procjene usklađenosti električnog i mašinskog sektora u Crnoj Gori sa EU regulativom“, 29.06.2023.godine u Privrednoj komori Crne Gore.

 

Ova radionioca predstavlja jednu od aktivnosti koju je GIZ implementirao preko svog projekta pod nazivom „EU4Business: Jačanje zajedničkog tržišta kroz sisteme infrastrukture kvaliteta i elektronske trgovine“.

Cilj ovog projekta je harmonizacija sa zahtjevima Evropske unije, jačanje saradnje i slobodne trgovine u okviru CEFTA-e, kao i da se obezbijedi da proizvodi koji se stavljaju na tržište budu usklađeni sa relevantnim evropskim zahtjevima i budu sigurni za potrošače.

Ovoj radionici su, iz Instituta za standardizaciju Crne Gore prisustvovali predstavnici: direktor gdin Zoran Glomazić i vodeći inženjeri standardizacije mr Neško Šćekić i mr Ivana Vlahović.

Gdin Neško Šćekić je održao prezentaciju, u cilju predstavljanja podrške privredi od strane institucija infrastrukture kvaliteta.

Kao rezultat radionice se očekuju dodatne ideje, viđenja i potrebe za dalji rad na jačanju sistema infrastrukture kvaliteta i harmonizaciji sa zahtjevima EU, što bi omogućilo lakšu spoljno-trgovinsku razmjenu ovih proizvoda u okviru CEFTA regiona i sa zemljama EU.

 

 

Izvor: isme.me