logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Restoranu Troglava u Ski centru Kolašin 1600 uručen Halal friendly sertifikat

Kao što smo već najavili ovdje, Restoranu Troglava, koji posluje u sklopu Ski centra Kolašin 1600, uručen je Halal friendly sertifikat, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 

Sertifikat restoranu dodijelila je Agencija za sertifikovanje halal kvaliteta IZ u Bosni i Hercegovini, koja u Crnoj Gori obavlja te poslove na osnovu Ugovora sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori.

"Izuzetno sam zadovoljan zbog činjenice da je ski centar Skijališta Crne Gore - Kolašin 1600 od danas bogatiji za još jedan sertifikovani standard - Halal friendly sertifikat - čime je obogatio svoju i cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore i otvorio vrata za izuzetno brojno, rastuće i po kupovnoj moći veoma potentno emitivno turističko tržište teško blizu 300 mlrd USD", kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović koji je prisustvovao uručenju sertifikata.

U saopštenju se navodi da udio putnika u globalnim putovanjima kojima je ovaj standard važan je veoma visok i bilježi snažan rast, posebno u zemljama regiona, zbog čega su sve značajnije turističke destinacije prepoznale njegovu važnost i poodmakle u procesu sertifikacije svoje turističke ponude. Zato je, dodaju, veoma je važno da i turistička privreda u Crnoj Gori prepozna značaj Halal sertifikata i svoje poslovanje prilagodi tim veoma zahtjevnim standardima.

"Raduje me da je ski centar Kolašin 1600 prepoznao prednosti koje ovaj standard nudi i vjerujem da će vrlo brzo osjetiti i direktne poslovne efekte, posebno ako uzmemo u obzir strukturu gostiju u ovom skijaskom centru", izjavio je Ibrahimović.

 

 

Izvor: ekapija.com