logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Regionalni projekat o bezbednosti informacija

DCAF, Ženevski centar za upravljanje sektorom bezbednosti, u saradnji sa Ministarstvom za informaciono društvo i administraciju Republike Severne Makedonije organizovao je seminar o nacionalnom zakonodavstvu o bezbednosti informacija.

 

Na ovom dvodnevnom seminaru, održanom u Velesu 20. i 21. oktobra ove godine, razmatrane su relevantne teme koje se odnose na sajber bezbednost. Posebna pažnja posvećena je usklađivanju sa EU NIS Direktivom (EU Network and Information Security directive), upravljanju krizama u sajber bezbednosti, zakonskim odredbama o agenciji za sajber bezbednost i o međunarodnom standardu ISO/IEC 27001. O izmenama koje donosi nova verzija ovog standarda govorile su direktor ISS-a, Tatjana Bojanić i rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, Violeta Nešković-Popović, koje su od organizatora dobile poziv da kao predavači učestvuju na ovom seminaru.

DCAF realizuje trogodišnji regionalni projekat pod nazivom „Dobro upravljanje bezbednošću informacija na Zapadnom Balkanu", koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Seminar o bezbednosti informacija bio je deo ovog projekta i okupio je regionalne i evropske stručnjake, ključne kreatore politike sajber bezbednosti na Zapadnom Balkanu, kao i predstavnike institucija za prevenciju incidenata u oblasti informacione bezbednosti.

 

 

Izvor: iss.rs