logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Spar dobitnik Green Star sertifikata o održivosti

Kompanija Spar Slovenija dobila je Green Star sertifikat o izvrsnosti za napredak na putu ka zelenoj transformaciji, koji dodeljuje CER partnerstvo za održivu ekonomiju.

 

Sa ocenom od četiri zvezdice, Spar je uvršten u kategoriju Zelenih lidera, odnosno kompanija koje imaju principe održivog poslovanja čvrsto ugrađene u svoju strategiju i poslovne modele.

Kako navode iz kompanije, sertifikat potvrđuje napore kompanije da iskoristi mogućnosti koje pruža zelena transformacija i da aktivno doprinosi klimatskoj neutralnosti i sprovođenju mera u sve tri ESG oblasti.

"Tokom procesa dobijanja sertifikata Green Star, dobili smo kvalitetan uvid u rizike, izazove i mogućnosti Spara Slovenije na polju održivosti, kao i potvrdu da na ovom putu održivosti činimo prave korake. Nastavićemo da ga pratimo uz uključivanje svih zainteresovanih strana i kolektivno delovanje, jer verujemo da je to jedini način da se postignu zacrtani ciljevi", rekla je Maša Šprajcar-Rančić, rukovodilac sektora za održivi razvoj Spar Slovenija.

Kompanija je u okviru projekta "Zajedno za bolje sutra" ("Skupaj za boljši jutri") predstavila niz zelenih praksi, među kojima su višekratne kese, punktovi za prikupljanje jestivog ulja, smanjenje mesa u svojim asortimanima i akcije čišćenja slovenačkih voda.

 

 

Izvor: instore.mpanel.app